Schiffer: az LMP megújuló Magyarországot akar

A Lehet Más a Politika új irányt és megújuló Magyarországot akar - hangoztatta a párt társelnöke szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Schiffer András az Országalma előtti téren azt mondta: "ma a miniszterelnök azzal dicsekedhet, hogy milyen olcsó a magyar munkaerő és milyen könnyű kirúgni a dolgozókat".

Úgy vélte: az emberek éhbérért robotolnak, nem tudják, mikor rúgják ki őket és kényszerülnek közmunkára, a tudásnak pedig nincs értéke.

Schiffer András emlékeztetett arra: "Gyurcsány és Bajnai egyszer már Orbán Viktor kezére játszották az országot 2006 és 2010 között és a legjobb úton haladnak afelé, hogy még egyszer a kezére játsszák". Szerinte ők a legnagyobb akadályai a kormányváltásnak.

Hangsúlyozta: "a Bajnai, Gyurcsány, Kuncze és Fodor-féle színtársulat sem együtt, sem külön nem lesz képes leváltani a nemzeti cinizmus rendszerét, sem most, sem 2018-ban". Hozzátette: az LMP nem csak egyszerű kormányváltást akar, hanem irányváltást is.

A társelnök kiemelte: azon dolgoznak, hogy a "Megújuló Magyarország" program 2018-ra kormányprogram legyen. Közölte: a megújuló ország tiszta és fenntartható lesz, továbbá "a miniszterelnök azzal dicsekszik majd, hogy mennyire képzettek a munkások és a mérnökök hazánkban".

Kérdésre válaszolva elmondta: a választáson olyan eredményre számít, ami "erős frakciót feltételez". Kiemelte: az LMP lehet az egyetlen hiteles, megbízható ellenzéke a következő kormánynak.

Schiffer András szerint április 6. után nem lesz kétharmados kormány, így "legalább a jogbiztonság minimumát helyreállíthatjuk".