Balog: versenyképes tudás is kell a jólét növekedéséhez

Az emberi erőforrások minisztere szerint a jólét növekedéséhez az kell, hogy "tudjuk, miért lehetünk büszkék" erre az országra, erre a vidékre.

Az emberi erőforrások minisztere szerint versenyképes tudás is szükséges ahhoz, hogy növekedjen a jólét az országban.

"Azt szeretnénk, hogy az emberek jobban éljenek ebben az országban, nagyobb legyen a boldogságérzetük" - mondta Balog Zoltán pénteken Balatonfűzfőn, egy Fidesz-KNDP-s választási fórumon. Hozzátette: a jólét növekedéséhez az kell, hogy "tudjuk, miért lehetünk büszkék" erre az országra, erre a vidékre, és "tudjuk, hogy a következő generáció biztonságban lesz, mert olyan tudást kap", amivel meg tudja állni a helyét a 21. században is.

Az emberierőforrás-miniszter a kormány oktatáspolitikájáról, az oktatási rendszer átalakításáról is beszélt. Fontosnak nevezte, hogy a fiatalok tanulják meg azt, ami ezt az országot naggyá tette, vagyis legyen egy nemzeti műveltségi minimum.

A másik cél, hogy versenyképes fiatalokat neveljenek, akik többféle kompetenciával rendelkeznek, ezért például gazdasági ismeretek is szerepelnek az alaptantervben, hogy a következő generáció ne eshessen a devizahitelekhez hasonló pénzügyi csapdába - tette hozzá Balog Zoltán.

Kontrát Károly arról beszélt, hogy Balatonfüred 1,2 milliárd forint adósságkonszolidációban részesült. Az emberek értékelik és érzékelik ezeket a kedvező döntéseket, és azt akarják, hogy a rezsicsökkentést, a családtámogatást, a munkahelyteremtést, a nyugdíjak értékének megőrzését folytathassa a kormány - fűzte hozzá.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: 16 évig volt a választókerület képviselője, s amikor a parlament létszámának csökkentéséről határoztak, úgy döntött, a polgármesterséget választja. Hangsúlyozta: Kontrát Károly maximálisan bizonyította rátermettségét, kötődik a Balaton-parthoz, sokat tett a térségért, és régóta részt vesz a kormányzati munkában.