Kövér: Látványos eredményeket ért el az ország

Az elmúlt négy évben az ország nemcsak hogy elkerülte a csődhelyzetet, de látványos eredményeket is tudott produkálni - jelentette ki a házelnök kedden Szegeden.

Huszonkét esztendeje nem volt példa arra, hogy annyian - 4,03 millióan - dolgozzanak, mint jelenleg - mondta a házelnök egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Ma 260 ezerrel dolgoznak többen, mint a 2010-es kormányváltáskor, a növekmény több mint fele pedig a versenyszférában teremtett munkahelyekhez kötődik - közölte a politikus.

Ha ezen a pályán tudunk maradni, van esély arra, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely jöjjön létre, elérve ezzel a 2010-ben kitűzött célt - hangsúlyozta Kövér László.

Kifejtette, a kormány teremtette adókedvezményeknek köszönhetően a nők, az első munkahelyüket kereső fiatalok és a nyugdíjhoz közeledő korosztály foglalkoztatási adatai is javulnak.

A sajtótájékoztatót megelőzően Kövér László fölavatta azt az emléktáblát, amelyet az egykor az Államvédelmi Hatóság szegedi központjának helyet adó mai Tisza szálló épületén helyeztek el, Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke kezdeményezésére.

Az Országgyűlés elnöke avatóbeszédében úgy fogalmazott, a létező szocializmushoz, a kommunizmushoz való viszony ma is vízválasztó: azok, aki a diktatúra jóvoltából élveztek vagy élveznek érdemtelenül előnyöket, nem hajlandók tudomásul venni azt, ami szerte az országban az ehhez hasonló pincékben vagy éppen a Szovjetunióban történt honfitársainkkal. Nem hajlandók tudomásul venni a rendszer lényegét, "a felmagasztalt erőszakot", és nem hajlandók lemondani a gyűlölet körén keresztül nézett jövőről, messianisztikus önimádatukról és a hozzá társuló arroganciáról - tette hozzá.

Azok, akik nem hajlandók fejet hajtani azokon a helyeken, ahol a tömeggyilkosságok történtek, ahol embereket kínoztak szisztematikusan vagy csak találomra, nem demokraták, és nincs mondanivalónk számukra -fogalmazott Kövér László.