Kamionnal ütközött egy iskolabusz Pakisztánban

A balesetben legkevesebb 19 ember halt meg, közöttük 17 iskolás gyermek - közölték a hatóságok.

Kamionnal ütközött egy iskolabusz szerdán Pakisztán déli részén. A baleset az ország gazdasági központjától, Karacsitól mintegy 265 kilométerre északra fekvő Navábsah közelében történt - közölték az illetékesek.

A Bright Future (Fényes jövő) nevű iskolának a Daulatpúr városkából származó diákjai iskolán kívüli foglalkozásról tértek vissza Navábsahba, amikor az őket szállító busz nekiütközött egy súlyosan megrakott teherautónak. Hasim Langa, a navábsahi kórház vezetője elmondta, hogy a balesetben elhunyt 17 gyermek öt és tizenhat év közötti volt. A balesetnek mintegy húsz sérültje is van.

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset pontos okának megállapítására, de feltételezi, hogy a két vezető egyike a felelős a frontális ütközésért. Pakisztán az egyik legveszélyesebb ország a közúti közlekedés szempontjából, rosszul karbantartott úthálózata, elavult járműparkja és vakmerő sofőrjei miatt. Tavaly májusban 16 diák és a tanárjuk halt meg egy autóbuszban, miközben a vezető átkapcsolt gázüzemről benzines meghajtásra.